Sea King helikopter van 22 meter lang op 11e editie van Rescue Vlissingen

De Sea King in actie tijdens de 8e editie van Rescue Vlissingen in 2012. © Foto: Ruben Oreel

VLISSINGEN – Tijdens Rescue Vlissingen op 15 augustus zal de Sea King helikopter deelnemen aan het programma. Wegens vervanging is het toestel waarschijnlijk voor de laatste keer te zien. 

Dat het evenement al lang geen lokaal hulpverleningsevenement meer is, dat mag duidelijk zijn. Het netwerk van Rescue Vlissingen strijkt ver over de Nederlandse grenzen. Het is geen wonder dat ook de 11e editie op woensdag 15 augustus 2018 weer een groots en internationaal  karakter zal hebben. Dit wordt onder andere bevestigd met de komst van de Duitse Marine. Zij zullen deelnemen met een Westland Sea King Mk. 41 helikopter van het Marinefliegergeschwader 5 (MFG 5) uit Nordholz. Deze spectaculaire deelnemer is al eens eerder te zien geweest op de editie in 2012 en trok daarbij bijzonder veel bekijks.

De Sea King helikopters van het MFG 5 worden al ruim 40 jaar ingezet voor diverse taken. Denk hierbij aan zoek- en reddingsacties op de Noord- en Oostzee, noodhulp bij rampenbestrijding en tactisch luchttransport bij zee- en landoperaties.

Dat dit type helikopter een bijzondere deelnemer is van Rescue Vlissingen mogen we toch wel zeggen. Het toestel is ruim 22 meter lang, biedt ruimte aan maximaal 28 evacuees en/of soldaten, weegt 6500 kg en kan een topsnelheid bereiken van 136 knopen wat gelijk staat aan 252 km/u.

Binnenkort worden de Sea Kings vervangen door de nieuwe NH-90 helikopter. Het is dus waarschijnlijk de laatste keer dat u dit unieke toestel tijdens Rescue Vlissingen in actie kunt zien!

Tijdens de 8e editie van het hulpverleningsevenement in 2012 was er ook een Sea King helikopter te bewonderen.

Vorig artikelVlissingse brandweer oefent bestrijding gevaarlijke stoffen
Volgend artikelStrandjeep ingezet bij poging tot reanimatie aan boulevard
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier