Surveillerende agenten ontdekken schoorsteenbrand in Rosenburg

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft vanmiddag aangebeld bij een woning aan de Rosenburglaan om de bewoners te wijzen op een schoorsteenbrand.

Agenten zagen de schoorsteenbrand vanaf de Sloeweg en besloten aan te bellen. De bewoners wisten nog van niets, maar schrokken even later van het kabaal dat uit de schoorsteen kwam. Het brandje was kort en fel en breidde zich niet uit.

- Advertentie -

Om er zeker van te zijn dat er niets smeulde, werd de brandweer ingeschakeld. Die inspecteerde de schoorsteen langdurig vanuit de woonkamer en vanaf het dak. Er bleek geen buitensporige warmte-ontwikkeling meer te zijn. Wel brachten de brandweerlieden een verschroeide kap uit de nok van de schoorsteen naar beneden.

Aanvankelijk hield de brandweer het op een verbrand nest omdat vogels rondfladderden boven de woning. Later ontstond de conclusie van een slecht geveegde schoorsteen: volgens de bewoners was de schoorsteen door een gespecialiseerd bedrijf vanuit de woonkamer geveegd, volgens de brandweer moest dit eigenlijk vanaf het dak gebeuren.

Een dik uur na de oproep konden de vrijwillige brandweerlieden terug naar de kazerne.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelStrandwacht oefent met SAR-helikopter voor Vlissingse kust
Volgend artikelTwee jongens (13 en 14) betrapt op het stelen van badslippers
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).