Brandweerwagens ontmoeten elkaar in Scheldestraat na reanimatie

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – Door een samenloop van omstandigheden zijn vanavond twee eenheden van de brandweer naar de Scheldestraat gereden in plaats van één.

Voor het zogenoemde afhijsen van een gereanimeerde persoon was een hoogwerker nodig. Om 20.49 uur werd het nieuwe exemplaar van de post Olympiaweg (de 4451) opgeroepen. Mogelijk was de ploeg vrijwilligers niet tijdig op volle sterkte, zodat de meldkamer tien minuten later de ladderwagen 4550 uit Middelburg inschakelde.

- ADVERTENTIE -

Het gevolg was een merkwaardige situatie waarin de 4451 met zwaailicht en sirene via de Badhuisstraat en de Aagje Dekenstraat naar de woning aan de Scheldestraat toesnelde, terwijl de 4550 eveneens met toeters en bellen vanaf de Paul Krugerstraat aanreed. De laatstgenoemde wagen stopte niet en keerde meteen terug naar de kazerne aan de Stromenweg.

Het slachtoffer is via een raam van de woning naar beneden gebracht en met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie, die als eerste aanwezig was met twee eenheden, zette tijdens het afhijsen de Scheldestraat gedeeltelijk af. De hulpactie trok veel bekijks.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTIE -