Brandweer blust stuk duin bij Dishoek

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

DISHOEK – Vanavond heeft er in de duinen bij Dishoek een brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Omstreeks 22.15 uur werden er op de duinen nabij het Vebenabos vlammen waargenomen. De brand woedde tussen de strandpaviljoens Piet Hein en Vloed en werd binnen enkele minuten opgeschaald naar middelbrand. Twee tankautospuiten en een waterwagen kwamen ter plekke.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland betrof het een klein stuk duin dat in de brand stond. “Door de snelle melding en inzet van de brandweer is uitbreiding van de brand voorkomen”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Na het blussen kon de nacontrole worden gedaan met behulp van een warmtebeeldcamera. Het stuk duin bleek volledig te zijn gedoofd. Om 22.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en kon de brandweer vertrekken.

Vorig artikelBrandweer bevrijdt bezoekers Arsenaaltoren uit lift
Volgend artikelSouburger aangehouden voor bedreiging op Facebook
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier