Brandweer blust stuk duin bij Dishoek

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

DISHOEK – Vanavond heeft er in de duinen bij Dishoek een brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Omstreeks 22.15 uur werden er op de duinen nabij het Vebenabos vlammen waargenomen. De brand woedde tussen de strandpaviljoens Piet Hein en Vloed en werd binnen enkele minuten opgeschaald naar middelbrand. Twee tankautospuiten en een waterwagen kwamen ter plekke.

- Advertentie -

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland betrof het een klein stuk duin dat in de brand stond. “Door de snelle melding en inzet van de brandweer is uitbreiding van de brand voorkomen”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Na het blussen kon de nacontrole worden gedaan met behulp van een warmtebeeldcamera. Het stuk duin bleek volledig te zijn gedoofd. Om 22.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en kon de brandweer vertrekken.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer bevrijdt bezoekers Arsenaaltoren uit lift
Volgend artikelSouburger aangehouden voor bedreiging op Facebook
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.