Opnieuw verkeersboetes voor deelnemers aan trouwstoet

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft vanmiddag opnieuw boetes uitgedeeld aan personen die verkeersovertredingen maakten in een trouwstoet.

De stoet trok aan het einde van de middag luid claxonerend door Vlissingen. Inzittenden hingen uit het raam, soms met een buitenlandse vlag. Net als begin deze maand werd een deel van de boulevard geblokkeerd voor een fotosessie bij Michiel de Ruyter.

- Advertentie -

Evenals begin deze maand greep de politie op de Coosje Buskenstraat in. Twee wagens hielden een deel van de optocht tegen. Eén van de twee, een burgerwagen, reed vervolgens achter het voorste gedeelte van de stoet aan via de Aagje Dekenstraat, Scheldestraat en Paul Krugerstraat. Mogelijk zijn ook daar nog overtredingen bestraft.

Op de Coosje Buskenstraat viel een bekeuring voor uit het raam hangen. Een chauffeur uit de stoet die het te lang vond duren, begon te claxoneren, ook hij kreeg een bon. Inzittenden van deze auto beledigden de agenten. Een man werd daarop aangesproken, of hij bekeurd is, is niet bekend.

Een uitgestapte deelnemer aan het feest kwam nog verhaal halen en vroeg om begrip: “Jullie gaan naar het gemeentehuis, wij doen het zo”. De aangesproken politie-agent antwoordde: “Ja maar je doet het hier en dan houd je je aan onze regels”. Uit de gesprekken viel op te maken dat er vooraf afspraken gemaakt waren over het rijgedrag.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelAuto rijdt vrouw aan in parkeergarage De Fonteyne
Volgend artikelHulpdiensten in actie voor minderjarige drinkers in duinen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).