Belastingdienst int 13.000 euro aan achterstallige betalingen bij controle

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

RITTHEM – Maandag is een transportcontrole gehouden op de Duitslandweg in Ritthem. De Belastingdienst inde ruim 13.000 euro achterstallige betalingen.

De controle vond plaats tussen 08.30 en 15.00 uur, er waren controleurs aanwezig van verschillende disciplines. Teams van de politie (Team Verkeer, de basisteams Oosterscheldebekken, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen, het Haventeam), de Dienst Milieu- en Transportcontrole van de Landelijke Eenheid, Landelijke Coördinatie Autoheffingen, Regionale Uitvoeringsdienst, Belastingdienst, Inspectie Leefomgeving en Transport en de Douane participeerden in de controle.

- Advertentie -

In totaal zijn 28 vrachtwagens, 16 bestelauto’s en 16 personenauto’s gecontroleerd. Er werden verschillende overtredingen geconstateerd door de politie. Een bestelauto was niet verzekerd, twee vrachtwagens hadden te gladde banden, een chauffeur had geen begeleidingsbrief bij zich voor een lading afval, een vrachtwagen had een scherp uitstekend deel aan de achterzijde van het voertuig, een vervoersvergunning ontbrak en er was een vrachtauto te hoog voor het gebied waar hij reed. Voor deze overtredingen werden bekeuringen uitgeschreven.

Door de Belastingdienst werd 13.000 euro aan achterstallige betalingen geïnd en er werd een chauffeur bekeurd die ten onrechte in een Roemeense vrachtwagen reed. Ook is deze dienst een onderzoek gestart naar mogelijke uitkeringsfraude bij een betrokkene.

Door de Douane werd een chauffeur betrapt die benzine in zijn vrachtwagen vervoerde zonder dat hij daarvoor de vereiste documenten bij zich had. De vrachtwagenchauffeur moest blijven wachten tot die papieren gebracht waren door een medewerker van zijn bedrijf en toen pas mocht de man verder rijden.

- Advertentie -
Vorig artikelVlissingse agenten in contact met burgers tijdens Week van de veiligheid
Volgend artikelVrouw lichtgewond door valpartij Tramstraat Koudekerke
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.