Telefoon aan oplader veroorzaakt binnenbrand in Oost-Souburg

© Foto: Conny den Heijer / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

OOST-SOUBURG – In een woning aan de Wittezeestraat is vandaag rond de middag brand uitgebroken doordat een telefoon vlamvatte tijdens het opladen.

Het oude model telefoon lag op de benedenverdieping aan de lader, raakte oververhit en vatte vlam, aldus bewoonster Dorien Blom. Binnen de kortste tijd stonden de gordijnen in brand. De rook verspreidde zich door het gehele huis.

- Advertentie -

Brandweerlieden kregen het vuur snel onder controle. Daarna ventileerden ze het pand. Via-via bemachtigden politie en brandweer een sleutel van de aanpalende woning, waar niemand thuis was, om die te bekijken voor eventuele schade.

Niemand raakte gewond.

Brandweer Nederland constateerde ruim een jaar geleden al dat er steeds meer woningbranden ontstaan door oververhitte accu’s en batterijen. Aangeraden wordt geen toestellen aan de oplader te houden bij afwezigheid, of ’s nachts. Ook het kiezen van de juiste plek (niet in bed!) en het gebruik van gecertificeerde laders kunnen een hoop onheil voorkomen.

© Foto: Conny den Heijer / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt getuigen straatroof Gravestraat Vlissingen
Volgend artikelFietser gewond bij aanrijding op rotonde bij Nollebos
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).