Medaille voor redster van in het water gevallen Vlissinger

Jongejan en het geredde slachtoffer, vanmiddag. © Foto: Conny den Heijer / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Mirjam Jongejan heeft vandaag een medaille gekregen omdat ze eind vorig jaar een man uit de Vlissingse Watergang (Schuitvaartgracht) redde.

De bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen werd uitgereikt door burgemeester Van den Tillaar. De gemeente Vlissingen meldt dit vanavond op Twitter en noemt het snelle handelen van Jongejan ‘een echte heldendaad’.

- Advertentie -

Op 11 oktober viel een toen 60-jarige man voorover in het water langs de Singel bij de Rooms-katholieke kerk. Mirjam Jongejan bedacht zich geen moment en sprong de man achterna. Samen met omstanders bracht ze het slachtoffer op het droge. Volgens de politie was de man enige tijd buiten kennis geweest.

Zie ook:
– Politie: Als de vrouw hem niet had gezien, was hij waarschijnlijk verdronken (13 oktober 2018)
– Voorbijgangers redden gevallen man uit Vlissingse Watergang (11 oktober 2018)

- Advertentie -
Vorig artikelBrommerrijder aangehouden na ongeval Vlissings Jaagpad
Volgend artikelBrandweer rukt uit voor lekkage in keuken
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).