Agressieve verdachte aangehouden middels schildprocedure

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft afgelopen nacht in Vlissingen een verwarde persoon aangehouden middels een zogenoemde schildprocedure. De persoon was zeer agressief.

Dat melden de hondengeleiders (Politiehonden Zeeland-West-Brabant) vanochtend op Twitter. Overigens werd de aanwezige politiehond niet ingezet. De aangehouden persoon is overgedragen aan een zorginstelling.

- Advertentie -

Bij de schildprocedure gebruiken agenten schilden om zich af te schermen van een verdachte. Deze kan zich dan niet goed bewegen en niet uithalen met bijvoorbeeld een mes. De agenten kunnen de verdachte zodoende op een veilige manier klemzetten en aanhouden.

Een precieze locatie is niet bekendgemaakt. 112 Vlissingen & Souburg probeert te achterhalen of het iets te maken heeft met hetgeen gisteravond in Bossenburgh gebeurde (foto en link), nadere details volgen zodra bekend.

Update 26 mei 2019, 01:00 uur – De politie doet om privacy-redenen geen nadere mededeling. Een buurvrouw meldt aan 112 Vlissingen & Souburg dat afgelopen nacht inderdaad een politie-actie met aanhouding heeft plaatsgevonden aan de Sterkenburg, agenten klommen daarbij over schuttingen van tuinen, aldus de tipgeefster.

Zie ook:
Opnieuw burenruzie op bekend adres in Bossenburgh (24 mei 2019)

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie op zoek naar jong slachtoffer mishandeling op Scheldestraat
Volgend artikelNachtelijke aanhoudingen verricht op Bellamypark en Spuistraat
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).