Nachtelijke aanhoudingen verricht op Bellamypark en Spuistraat

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft afgelopen nacht in de binnenstad een man aangehouden voor poging tot diefstal en drie mannen die rondreden met inbrekerswerktuigen.

Rond half twee probeerde iemand een telefoon uit de broekzak van een man te halen voor een horecazaak aan het Bellamypark. Het slachtoffer wist dat te voorkomen en waarschuwde de politie. Agenten konden de verdachte, een 36-jarige Pool, even later aanhouden bij een andere horecagelegenheid aan het Bellamypark.

- Advertentie -

Tegen middernacht waren iets verderop al drie mannen aangehouden. De auto waarin ze reden werd gecontroleerd op de Spuistraat. Er kwam een henneplucht uit, bij nadere inspectie bleken in het voertuig meerdere inbrekerswerktuigen te liggen zoals handschoenen, tangen, een schroevendraaier, een slijptol, een lockpickset. Ook vonden de agenten een zakje hennep.

De bestuurder, een 25-jarige man uit Terneuzen, en de andere twee inzittenden, een Vlissinger (19) en een Middelburger (18), zijn overgebracht naar het politiebureau. Een speekseltest wees uit dat de bestuurder mogelijk onder invloed van drugs reed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

- Advertentie -
Vorig artikelAgressieve verdachte aangehouden middels schildprocedure
Volgend artikelScooterrijder rijdt tegen boom en kiest gewond het hazenpad
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).