Hekgolf op Badstrand: drie personen naar het ziekenhuis gebracht

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Drie personen onder wie kinderen van 3 en 5 zijn naar het ziekenhuis gebracht na een hekgolf op het Badstrand.

De hekgolf zou rond 19.15 uur veroorzaakt zijn door een voorbijvarende, overwegend groenkleurige zandzuiger. Aanvankelijk richtte de aandacht zich op een zwemmer van omstreeks 35 jaar die volgens de eerste melding in de problemen was, hiervoor kwam de reddingsboot Zeemanshoop tot bijna op het Badstrand aan de kant van het Nollehoofd (foto onder). De zwemmer was toen al naar een ambulance op het Nollehoofd gebracht.

- Advertentie -

Verderop, schuin voor Pier 7, werden ondermeer twee jongetjes meegesleurd. Een bezoeker van het Pier 7-terras zag het aankomen en rende meteen naar de kustlijn. Volgens de man, zelf oud-strandwacht, werden de kinderen 40 meter meegesleurd en lagen ze onder water. Hij bracht hen op het strand.

Op de Boulevard Bankert ter hoogte van Résidence Nehalennia kwamen de kinderen en hun ouders, mogelijk uit België, een beetje op verhaal. Ze werden na controle voor alle zekerheid met twee ambulances naar het ziekenhuis vervoerd.

De man die hen gered zou hebben, uitte forse kritiek op de Strandwacht. Die zou zich hebben beperkt tot fluitsignalen in plaats van in te grijpen. De politie moest de man tot bedaren brengen.

Minstens zeven mensen zijn het water in getrokken, aldus de politie.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt eigenaar van vermoedelijk gestolen fiets
Volgend artikelEenzijdig ongeval met scooter op Boulevard, berijdster gewond
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).