Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Vlissingse Buitenhaven

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie zoekt naar een mogelijke drenkeling in de Buitenhaven van Vlissingen.

Volgens een politiewoordvoerster waren er aanwijzingen die tot de zoekactie noopten. De woordvoerster bevestigt dat mogelijk een persoon te water is maar kan op dit moment geen nadere details geven.

- Advertentie -

Om 12.44 uur kwam de melding ‘vermiste persoon’ binnen op het KNRM-station in Breskens. Daarop snelde de reddingsboot Zeemanshoop naar de Buitenhaven. Een half uur later werd de Poseidon-steiger achter het NS-station met politielinten afgezet. Volgens bronnen zou op de steiger een tas zijn aangetroffen.

Vanaf de Zeemanshoop werd aanvankelijk rond de veerboot gezocht, later in de hele Buitenhaven. Douane-medewerkers namen deel aan de actie met een rubberboot. Vanaf de wal speurden agenten het water rond de Poseidon-steiger af. Daarna verscheen ook een politieboot.

Mogelijk wordt op dit moment (16.00 uur) het Landelijk Team Onderwaterzoekingen ingeschakeld. Meer informatie volgt zodra bekend.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelFietser gewond bij eenzijdig ongeval langs Kanaal door Walcheren
Volgend artikelGevonden tas van spoorloze persoon mogelijk aanleiding voor speurtocht in haven
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).