Duitse Sea King toch weer naar Rescue Vlissingen 2020

De Sea King in actie tijdens de 8e editie van Rescue Vlissingen in 2012. © Foto: Ruben Oreel
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De Duitse Sea King-helikopter is dit jaar toch te zien bij het grootste hulpverleningsevenement van Nederland, Rescue Vlissingen. Bij de editie in 2018 werd nog gezegd dat de Sea King voor de allerlaatste keer meedeed.

Dat het evenement al lang geen lokaal hulpverleningsevenement meer is, mag duidelijk zijn. Het netwerk van Rescue Vlissingen strijkt ver over de Nederlandse grenzen.

- ADVERTENTIE -

Het is geen wonder dat de editie van 2020, op dinsdag 28 juli, groots en internationaal wordt. Dit wordt met de komst van de Duitsers bevestigd. Ze zijn aanwezig met de Deutsche Marine MFG-5: Sea King Mk. 41-helikopter.

Dennis Castel, organisator: “Dachten we in 2018 nog dat het de allerlaatste keer was dat onze bezoekers deze militaire helikopter in actie konden zien, de start in 2020 blijkt nu al verrassend te zijn. De Duitsers zijn zo enthousiast over ons evenement dat ze dit niet willen missen!”

De Deutsche Marine MFG-5 Sea King-helikopter wordt ingezet voor diverse taken bij de Duitse militaire dienst. Denk hierbij aan zoek- en reddingsacties, noodhulp bij rampenbestrijding en tactisch luchttransport bij zee-operaties.

Het toestel is ruim 22 meter lang, weegt 9.300kg en op zijn top vliegt het maarliefst 136 knopen, wat gelijk staat aan 252 km/u.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!