Duitse Sea King toch weer naar Rescue Vlissingen 2020

- Advertentie -

VLISSINGEN – De Duitse Sea King-helikopter is dit jaar toch te zien bij het grootste hulpverleningsevenement van Nederland, Rescue Vlissingen. Bij de editie in 2018 werd nog gezegd dat de Sea King voor de allerlaatste keer meedeed.

Dat het evenement al lang geen lokaal hulpverleningsevenement meer is, mag duidelijk zijn. Het netwerk van Rescue Vlissingen strijkt ver over de Nederlandse grenzen.

- Advertentie -

Het is geen wonder dat de editie van 2020, op dinsdag 28 juli, groots en internationaal wordt. Dit wordt met de komst van de Duitsers bevestigd. Ze zijn aanwezig met de Deutsche Marine MFG-5: Sea King Mk. 41-helikopter.

Dennis Castel, organisator: “Dachten we in 2018 nog dat het de allerlaatste keer was dat onze bezoekers deze militaire helikopter in actie konden zien, de start in 2020 blijkt nu al verrassend te zijn. De Duitsers zijn zo enthousiast over ons evenement dat ze dit niet willen missen!”

De Deutsche Marine MFG-5 Sea King-helikopter wordt ingezet voor diverse taken bij de Duitse militaire dienst. Denk hierbij aan zoek- en reddingsacties, noodhulp bij rampenbestrijding en tactisch luchttransport bij zee-operaties.

Het toestel is ruim 22 meter lang, weegt 9.300kg en op zijn top vliegt het maarliefst 136 knopen, wat gelijk staat aan 252 km/u.

- Advertentie -
Vorig artikelMan gearresteerd in Kasteelstraat
Volgend artikelOvenhuis Thermphos vanmiddag na explosie tegen de vlakte
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.