Ovenhuis Thermphos vanmiddag na explosie tegen de vlakte

Videostill van de ontploffing vanmiddag. © Beeld: Conny den Heijer / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN-OOST – Het ovenhuis van het voormalige fosforbedrijf Thermphos is vanmiddag na tweeënhalf jaar voorbereiding opgeblazen. Dit gebeurde met springstof.

De fabriek van Thermphos, die in 1968 in gebruik werd genomen, produceerde per jaar zo’n 85.000 ton fosfor. Eind 2012 kwam het bedrijf in zwaar weer en het ging uiteindelijk failliet. Na jaren lang getouwtrek was er in april 2018 een akkoord over de verdeling van de kosten voor de sanering van de fabriek. Het terrein was namelijk vervuild met fosfor, asbest en radioactief materiaal.

Vanmiddag werd na tweeënhalf jaar voorbereiding om 16.00 uur het ovenhuis van de voormalige fabriek met springstof opgeblazen. Fosfor, radioactief materiaal en asbest waren al verwijderd en het enorme gebouw was zoveel mogelijk gestript. Ook werd ervoor gezorgd dat het skelet recht naar beneden zakte tijdens de explosie.

Vorig artikelDuitse Sea King toch weer naar Rescue Vlissingen 2020
Volgend artikelBoulevard nog steeds afgesloten voor rijdend verkeer na storm
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier