Veiligheidsregio: Toeristisch overnachten verboden in heel Zeeland

- Advertentie -

VLISSINGEN – In de strijd tegen het coronavirus SARS-CoV-2 heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) recreatief overnachten verboden. Toeristen die op dit moment in de provincie verblijven, wordt gevraagd uiterlijk maandagochtend te vertrekken.

De vanavond openbaar gemaakte noodverordening is een aanvulling op de landelijke regels. Het doel is overbelasting van de zorgketen te voorkomen. Het gaat daarbij niet alleen om ziekenhuizen, maar ook bijvoorbeeld ambulances, huisartsen en thuiszorg, aldus de VRZ.

- Advertentie -

Het verbod geldt voor hotels, pensions, B&B, kamerverhuur aan toeristen, strandhuisjes, recreatieparken, kampeerterreinen, minicampings, camperplaatsen, jachthavens en tweede huizen. Een uitzondering wordt gemaakt voor zakelijke overnachtingen, arbeidsmigranten, seizoenarbeiders en mensen die wegens persoonlijke omstandigheden geen ander verblijf hebben.

Over de handhaving, bijvoorbeeld de hoogte van boetes, is nog weinig bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelAuto geborgen na botsing op Sloeweg bij Westerzicht
Volgend artikelBrandweerman over brand in Beursstraat met vier doden: #neverforget
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).