Brand in Kanaalstraat breidde zich binnen enkele minuten uit

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

OOST-SOUBURG – De brand vanmiddag in de Kanaalstraat sloeg door de harde noordenwind uiterst snel over van een dakterras aan de achterzijde naar een woning boven een kledingzaak.

Op het moment dat de 112-melding gedaan werd, 15.25 uur, was er zowel vanuit Middelburg als Vlissingen al zwarte rook te zien. De eerste blusploeg pakte het vuur aan vanaf de Kanaalstraat. Een tweede ploeg benaderde het pand via een steeg vanuit de Beciusstraat, aan de achterzijde. Daar stonden ook John en Janneke de Korte (foto boven).

- ADVERTENTIE -

John en Janneke hebben sinds 1989 de kledingzaak. Eerder was John er werknemer. Ze wonen boven hun winkel. Het echtpaar bevond zich in Middelburg op familiebezoek toen de brand uitbrak en werd telefonisch ingelicht door een buurjongen. Ze gingen meteen op pad en hielpen als ‘sleutelhouders’ de brandweer. Verder konden ze weinig doen, een buurtbewoonster nam Janneke mee om de stress te verlichten.

In de hoek van het dakterras waar de brand ontstond, zou een buitenstopcontact aanwezig zijn, maar het is nog te vroeg om daar conclusies aan te verbinden.

Zie ook:
Felle brand in pand kledingwinkel Kanaalstraat Oost-Souburg (10 mei 2020)

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!