Brandweerlieden in blauwe pakken helpen bij evacuatie uit woning

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -

VLISSINGEN – Brandweermedewerkers met ademluchtmaskers en blauwe pakken hebben vanavond geholpen bij een medische noodsituatie in de Bouwen Ewoutstraat.

Een bewoner moest urgent naar het ziekenhuis en lag op de bovenverdieping. Daarom kwam de brandweer hem met de hoogwerker via het raam naar beneden halen. Het gebruik van de beschermende middelen kan erop wijzen dat een vermoeden (of bevestiging) van corona bestond, daarover zijn geen mededelingen gedaan, zoals gebruikelijk waar het medische informatie betreft. Volgens bewoners uit de straat ging het om een 66-jarige man.

- Advertentie -

Na het zogenoemde ‘afhijsen’ vertrok de ambulance met zwaailicht en sirene naar het ziekenhuis. De brandweer was nog enige tijd bezig zich te ontdoen van de speciale uitrusting. Ook werden schoeisel en kleding afgespoeld met bluswater.

- Advertentie -
Vorig artikelFelle autobrand in Beckerstraat Vlissingen
Volgend artikelMelding van conflict in Westerzicht blijkt storm in glas water te zijn
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).