Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding op De Willem Ruysstraat

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Agenten hebben vanmiddag pepperspray gebruikt voor het aanhouden van een man op de De Willem Ruysstraat. De verdachte is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis afgevoerd.

Volgens een woordvoerster riepen opsporingsambtenaren rond 12.20 uur de hulp in van de politie omdat een man zich agressief gedroeg. Agenten probeerden de man rustig te krijgen. Een filmpje op social media laat zien dat een van de agenten pepperspray tevoorschijn haalt op de Koningsweg, waarna de verdachte de De Willem Ruysstraat op loopt en uit beeld verdwijnt. Kort daarop zit een agente op het wegdek.

- Advertentie -

Volgens de woordvoerster heeft de man een agent geslagen en wordt hij dan ook van mishandeling verdacht. De pepperspray is gebruikt omdat hij zich hevig verzette. De politie kreeg aanvankelijk hulp van een omstander. Binnen korte tijd waren er maarliefst vijf eenheden ter plekke.

De verdachte raakte gewond. Over zijn letsel is niets bekendgemaakt. Even na 13.00 uur werd hij met spoed naar het ziekenhuis afgevoerd per ambulance. Een politiewagen reed erachteraan.

Update – Het gaat om een 36-jarige man uit Oost-Souburg. Hij zou onder invloed van alcohol en drugs een autoruit ingeslagen hebben in parkeergarage De Fonteyne. Overigens betrof het geen auto van de handhavers, zoals elders ten onrechte wordt gemeld.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer rukt uit voor melding uit hotel
Volgend artikelVisboot krijgt motorpech bij Nollestrand
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).