© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant

VLISSINGEN – Agenten hebben vanmiddag een hond uit een veel te warme auto gehaald. Het baasje kreeg van de dienders een bekeuring.

Agenten hebben vanmiddag een hond uit een warme auto gehaald. Op Twitter schrijft de politie: “Met 31° zijn er geen excuses een hond 30 tot 45 minuten in de volle zon in een geparkeerde auto te laten zitten!”

Met dit warme weer kan de temperatuur in een auto al snel oplopen. Als het buiten 21º is, is de temperatuur in een auto binnen 10 minuten gestegen naar 31º. In 30 minuten kan het in een auto al snel zelfs 40º worden. De politie let deze dagen extra op om te voorkomen dat dieren of bijvoorbeeld kleine kinderen die in een auto zitten, oververhit raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier