Agenten halen hond uit veel te warme auto, baasje krijgt bekeuring

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
- Advertentie -

VLISSINGEN – Agenten hebben vanmiddag een hond uit een veel te warme auto gehaald. Het baasje kreeg van de dienders een bekeuring.

Agenten hebben vanmiddag een hond uit een warme auto gehaald. Op Twitter schrijft de politie: “Met 31° zijn er geen excuses een hond 30 tot 45 minuten in de volle zon in een geparkeerde auto te laten zitten!”

- Advertentie -

Met dit warme weer kan de temperatuur in een auto al snel oplopen. Als het buiten 21º is, is de temperatuur in een auto binnen 10 minuten gestegen naar 31º. In 30 minuten kan het in een auto al snel zelfs 40º worden. De politie let deze dagen extra op om te voorkomen dat dieren of bijvoorbeeld kleine kinderen die in een auto zitten, oververhit raken.

- Advertentie -
Vorig artikelMan gewond op trottoir Scheldestraat
Volgend artikelKinderwagen rijdt van glooiing af, baby naar het ziekenhuis
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.