Politie deelt veel boetes uit bij controle Dishoek na klachten omwonenden

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

KOUDEKERKE – Onlangs ontving de politie veel klachten van omwonenden en bezoekers van het strand bij Dishoek. Volgens de klachten zouden met name brommers en scooters de overlast veroorzaken. Er zou bijvoorbeeld enorm veel afval worden achtergelaten en ook zouden bestuurders rijden onder invloed van alcohol.

De omwonenden merkten dat de overlastgevers zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen en zich niet aan de geldende wetten en regels houden, en daarom is de hulp van de politie gevraagd.  

- ADVERTENTIE -

Vandaag zijn agenten gestart met de eerste van een reeks aan controles in het gebied rondom de Kaapduinseweg in Koudekerke en bij duinovergang Dishoek. Van de bewoners kreeg de groep agenten die de controle uitvoerde erg veel complimenten. Zij waren blij dat er naar hun klachten geluisterd wordt. Voor de doelgroep is het waarschijnlijk een eye-opener. Zij worden nu op een repressieve manier op hun gedrag gewezen. Op de eerste dag werden er meteen flink wat bekeuringen uitgedeeld in de twee uurtjes die aan de controle besteed werden.

Voor het met de scooter/brommer of snorfiets rijden op een onverplicht fietspad (dus niet brommen!) zijn veertien bekeuringen uitgeschreven. Eén bestuurder droeg geen helm terwijl dat wel verplicht was op de brommer waarop werd gereden, een automobilist droeg zijn gordel niet, drie fietsers hielden zich niet aan het wettelijke voorschrift dat je je telefoon niet mag vasthouden op de fiets, vijf personen konden niet op eerste vordering van de agent hun rijbewijs tonen en dertien bestuurders van brommers/scooters mochten hun voertuig op de rollentestbank plaatsen. Zij wachten nu allemaal op het opnieuw keuren van hun voertuig, omdat het ding was opgevoerd en dus niet meer voldeed aan de maximale constructiesnelheid. Eén van de brommers reed zelfs 82 km/u terwijl de toegestane maximum snelheid voor een brommer vele malen lager is.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!