Brandweer haalt twee hondjes uit warme auto op parkeerterrein

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer heeft vanmiddag op het parkeerterrein langs de Kenau Hasselaarstraat twee hondjes uit een auto gehaald.

Voorbijgangers zagen de hondjes achter in de geparkeerde auto rond 13.00 uur. De vier zijramen stonden een klein stukje open, maar toen de situatie ruim twee uur later onveranderd was, besloten mensen die in de buurt wonen toch alarm te slaan.

- Advertentie -

Gemeentelijke handhavers lokaliseerden de wagen. Het bleek een huurauto en dus konden de gebruikers niet direct achterhaald worden. Opgetrommelde brandweerlieden slaagden erin met een grijpstok via een zijraam het portier aan de andere zijde te openen. De hondjes leken in goede staat en kregen meteen water. Even later verscheen een dierenambulance op het parkeerterrein.

Om kwart over vier kwamen de baasjes, een man en een vrouw die Engels spraken. De vrouw beweerde maar een uurtje weggeweest te zijn. Dat vonden de handhavers niet zo geloofwaardig. Ze namen gegevens op, mogelijk krijgen de baasjes een boete.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandje in schuur Bloemenlaan geblust
Volgend artikelMan springt op auto’s in Badhuisstraat
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).