Brandstichtingen op volkstuinencomplex houden niet op: stacaravans verwoest

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

RITTHEM – Op het inmiddels beruchte volkstuinencomplex aan de Loodweg in Ritthem zijn vanavond en gisteravond twee stacaravans volledig uitgebrand.

Gisteravond brandde een caravan uit, extra politiekrachten die aanwezig waren in verband met de oudejaarsnacht hielden toen verslaggevers tegen. Vanavond even na 21.00 uur was het opnieuw raak (foto). Ook van deze caravan bleef weinig over. De brandweer van Oost-Souburg verrichtte het bluswerk. De politie was korte tijd aanwezig, volgens een fotojournalist werd op het terrein niemand aangetroffen.

- ADVERTENTIE -

Het was minstens de zevende brand op het terrein sinds oktober vorig jaar. Aan de Loodweg bevinden zich percelen volkstuintjes, de meeste in verwaarloosde staat. Er liggen vooral materialen opgeslagen maar er staan ook huisjes en caravans die permanent of semi-permament bewoond worden. Het terrein werd in 2020 verkocht. De nieuwe eigenaar zegde de gebruikers van de percelen aan dat ze voor 1 december hun spullen op moesten ruimen. Dat leidt kennelijk nog steeds tot brandstichting.

Overigens stond de Loodweg in het verleden ook bekend om illegale bedrijfsvestiging en illegale bebouwing. De volkstuintjes zijn vaak in één adem genoemd met soortgelijke, nabijgelegen terreinen aan de Donkereweg en de Deinsvlietweg.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!