Politiehond ingezet voor aanhouding van tweetal op gestolen scooter

© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant

VLISSINGEN – De politie heeft afgelopen nacht twee mannen achtervolgd die op een gestolen scooter reden en mogelijk iets hadden ontvreemd bij een slijterij aan de Gildeweg.

Agenten zagen de mannen rond half vier haastig wegrijden bij de slijterij en zetten de achtervolging in. Via de Paul Krugerstraat ging het naar het Vlissings Jaagpad, de Keersluisbrug en wederom de Paul Krugerstraat. Op de Hermesweg werd de scooterbestuurder aangehouden nadat hij ten val kwam.

De bijrijder was tijdens de achtervolging weggerend. Om hem te vinden, werd een hondengeleider opgeroepen. Al snel rook diensthond Barry een spoor. Dat leidde naar het botenhuis langs het Kanaal door Walcheren. Een 30-jarige man uit Vlissingen kon aldaar worden aangehouden (foto), in het politiecellencomplex moest een arts hem behandelen omdat de man gebeten was.

De scooterbestuurder is een 40-jarige man zonder bekende woonplaats. Het voertuig bleek gestolen. In de buddyseat vond de politie inbrekersgereedschap en een fles sterke drank, mogelijk afkomstig van de slijterij. De spullen zijn, net als de scooter, in beslag genomen. De verdachten worden vandaag gehoord.

Vorig artikelOnbekende pleegt vernielingen aan auto’s bij campus
Volgend artikelSchoorsteenbrandje in Nieuwstraat geblust door bewoner
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier