Bewoners lang op straat door gaslek in flat aan Nieuwstraat

© Foto: C. v/d J. / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Meerdere bewoners van de Nieuwstraat hebben ongeveer een uur lang noodgedwongen op straat gebivakkeerd nadat een gaslek was ontdekt.

Het gas ontsnapte rond 17.00 uur in een appartement op de bovenste verdieping van een flat op de hoek van de Nieuwstraat en de Wilhelminastraat. Werkzaamheden met een boor zouden de oorzaak vormen. De huurster van het appartement stond buiten, haar voordeur zat dicht en ze had geen sleutel op zak. Daarom besloot de brandweer een stormram te gebruiken om binnen te komen.

- Advertentie -

Met de hulp van een motoragent en handhavers probeerde de brandweer vast te stellen welke bewoners van de portiekflat met acht appartementen al buiten stonden en wie eventueel nog binnen zaten. Even later kwam de Officier van Dienst met spoed ter plekke. Besloten werd ook de tegenover de flat gelegen huizen te evacueren. Daar bleek niemand aanwezig. Een bewoonster die zich op straat bevond, haalde wel de hond naar buiten.

Inmiddels was de Nieuwstraat afgesloten tussen de Walstraat en de Wilhelminastraat en snelden auto’s van netbeheerder DNWG toe, uiteindelijk vier. In korte tijd werd de gastoevoer naar de portiek dichtgedraaid en kon de brandweer het appartement in kwestie gaan ventileren. Om 18.25 uur gaf de Officier van Dienst het sein ‘incident meester’. Alle betrokkenen mochten hun huizen in. De mensen uit de portiekflat zaten nog wel even zonder gas.

- Advertentie -
Vorig artikelMagneetvissers halen kluis uit het water bij Hogeweg
Volgend artikelAuto uitgebrand op terrein van autogarage in Oost-Souburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

1 REACTIE

  1. Dat gebeurt meestal als je het beheer overlaat aan een koppige, ongehoorzame dame die haar werknemers onderbetaalt. Een echte schande.

Reacties zijn gesloten.