Veel meldingen voor brandweer dankzij storm in gemeente Vlissingen

De omgevallen boom die een deel van de Koudekerkseweg blokkeerde. © Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer is vandaag veelvuldig uitgerukt voor meerdere meldingen die te wijten zijn aan de storm. Er raakte voor zover bekend niemand gewond.

Tegen 11.00 uur kwam er een melding binnen van stormschade op de Gildeweg in Vlissingen nabij de XL-supermarkt. Het ging hier om een vlaggenmast die dreigde om te vallen. Enkele minuten later werd er melding gemaakt van een boom die omgevallen was en de Koudekerkseweg voor een deel blokkeerde nabij het ziekenhuis. De gemeente heeft de boom vervolgens in stukken gezaagd. Tegen 13.00 uur was de weg weer open en kon het verkeer weer passeren.

- Advertentie -

Omstreeks 12.00 uur werd de brandweer met twee voertuigen opgeroepen voor een melding in de Ferdinand Bollaan. Na een korte zoektocht, bleek het loos alarm te zijn en kon de brandweer weer terugkeren. Dertig minuten later kreeg de brandweer wederom een melding van stormschade. Dit keer op de Duijvendrechtstraat. Hier waren sommige dakpannen naar beneden gevallen en enkele lagen nog los op het dak. Deze heeft de brandweer middels een hoogwerker weer op hun plaats gelegd.

De Boulevard is vanaf het Wooldhuis tot de Trompweg afgesloten vanwege zandophoping. Zodra het mogelijk is, zal de gemeente het zand weghalen. Vanwege de storm heeft het KNMI code geel afgegeven. Deze waarschuwing is nog tot 18.00 uur van kracht.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer rukt uit voor zinkende boot in Buitenhaven
Volgend artikelProtest tegen maatregelen overheid verloopt rustig
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.