Grote zoekactie naar ‘vermiste’ man op Westerschelde bij Vlissingen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vijf reddingsvaartuigen en een SAR-helikopter hebben vanavond bijna twee uur gezocht naar een man die mogelijk te water geraakt was bij Ritthem.

Uiteindelijk bleek het beoogde slachtoffer gewoon op een strand te lopen in het Sloegebied.

- Advertentie -

Rond 18.00 uur werd een personenwagen onbeheerd aangetroffen bij de monding van de Sloehaven. Er zouden aanwijzingen zijn dat de enige inzittende te water geraakt was. Zo had een getuige hem zien lopen in ‘verwarde’ toestand.

Aanvankelijk spoedde de reddingsboot Zeemanshoop van de KNRM zich naar de Sloehaven, maar al snel werd er stroomafwaarts gezocht, op de rede van Vlissingen. De Zeemanshoop en de Uly van de KNRM, een politieboot, de RWS78 van Rijkswaterstaat en de Mantelmeeuw zochten in formatie tot aan de Sardijngeul, vanuit de lucht bijgestaan door een Search and Rescue-helikopter.

Via de marifoon was te horen dat het zou gaan om een 57-jarige man uit Laren met zwart haar. In zijn auto had de politie diverse werktuigen gevonden die op een bouwtechnisch beroep wezen.

Rond kwart voor acht kon alles retour: de man was in goede gezondheid aangetroffen op een strand in het Sloegebied.

- Advertentie -
Vorig artikelAutobestuurder na crash op Hobeinstraat positief getest op amfetamine
Volgend artikelJongetje met step aangereden op Trompweg
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).