Jacht uitgebrand op Westerschelde, opvarenden snel gered

© Foto: Marijn van de Gruiter / 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN – Op de Westerschelde is vanmiddag brand uitgebroken op een klein jacht ter hoogte van de Boulevard van Vlissingen. Twee personen die op het jacht verbleven, werden snel gered.

Om iets over 12.30 uur werd melding gemaakt van de brand op het jacht. Hierop werden het patrouillevaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat en de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens opgeroepen om ter plaatse te gaan en hulp te verlenen.

De bemanning van de KNRM-reddingsboot heeft de twee opvarenden naar de Poseidonstijger in de Vlissingse Buitenhaven gebracht. Hier zijn de twee onderzocht door medewerkers van de ambulance. Voor zover bekend zijn beide personen niet gewond geraakt.

Rijkswaterstaat heeft de blussing van het jacht verzorgt. De rook die vrijkwam was over de hele Boulevard te zien. Binnen 30 minuten was de situatie onder controle. Het jacht was inmiddels grotendeels onder water verdwenen. Wanneer de berging zal plaatsvinden, is niet duidelijk.

Vorig artikelGewonde na ongeluk met personenauto
Volgend artikelMan bedreigt gezinsleden, arrestatieteam verricht aanhouding
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier