Jacht uitgebrand op Westerschelde, opvarenden snel gered

© Foto: Marijn van de Gruiter / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Op de Westerschelde is vanmiddag brand uitgebroken op een klein jacht ter hoogte van de Boulevard van Vlissingen. Twee personen die op het jacht verbleven, werden snel gered.

Om iets over 12.30 uur werd melding gemaakt van de brand op het jacht. Hierop werden het patrouillevaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat en de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens opgeroepen om ter plaatse te gaan en hulp te verlenen.

- Advertentie -

De bemanning van de KNRM-reddingsboot heeft de twee opvarenden naar de Poseidonstijger in de Vlissingse Buitenhaven gebracht. Hier zijn de twee onderzocht door medewerkers van de ambulance. Voor zover bekend zijn beide personen niet gewond geraakt.

Rijkswaterstaat heeft de blussing van het jacht verzorgt. De rook die vrijkwam was over de hele Boulevard te zien. Binnen 30 minuten was de situatie onder controle. Het jacht was inmiddels grotendeels onder water verdwenen. Wanneer de berging zal plaatsvinden, is niet duidelijk.

- Advertentie -
Vorig artikelGewonde na ongeluk met personenauto
Volgend artikelMan bedreigt gezinsleden, arrestatieteam verricht aanhouding
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.