Vissers blokkeren Buitenhaven Vlissingen

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vanmorgen hebben enkele vissersboten de Buitenhaven in Vlissingen geblokkeerd. Met de blokkade wilden de vissers de boeren steunen tijdens hun protesten vandaag.

Vanmorgen rond 10.30 uur verzamelden enkele vissersboten zich voor de ingang van de Buitenhaven in Vlissingen. De actie was niet alleen opgezet om de boeren een hart onder de riem te steken, ook wilde de vissers met deze protestactie hun zorgen uiten over de toekomst van de visserij in Zeeland.

- Advertentie -

Douane en een vliegtuig van de Kustwacht waren aanwezig op een beeld te krijgen van de situatie. Rijkswaterstaat en de politie waren eveneens aanwezig maar hebben niet ingegrepen. De Westerscheldeferry tussen Vlissingen en Breskens kon door de blokkade enige tijd niet varen. Rond 12.00 uur stopten de vissers met de actie en voeren ze de haven weer uit.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie deelt verschillende boetes uit in centrum Vlissingen
Volgend artikelScooterrijdster naar ziekenhuis na botsing met auto
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.