Brandweer haalt verzwakte meeuw van balkon aan Spuistraat

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – De brandweer heeft vanavond met de hoogwerker een meeuw van een balkon aan de Spuistraat gehaald.

De meeuw zat op de hoogste etage van een nieuw appartementencomplex dat grotendeels nog onbewoond is. Het dier probeerde van het balkon te komen, fladderde soms op, maar had niet genoeg kracht. Medewerkers van Handhaving kregen hier een melding over. Ze belden aan bij alle woningen in het gebouw. Niemand reageerde. Reden om de brandweer van de post Olympiaweg in te schakelen.

- ADVERTENTIE -

Terwijl de bak van de hoogwerker onderweg was naar de bovenste etage, verscheen een verdieping lager toch ineens een bewoonster op haar balkon. De brandweer ging door, ving de meeuw (foto) en stopte het dier in een kooi. Terug beneden namen medewerkers van de dierenambulance de vogel over.

De vrijwilligers op de ambulances van Stichting Dierenwelzijn draaien overuren: gisteravond haalden ze met een schepnet nog een zieke vogel uit Het Dok bij het Dokje van Perry, iets verderop lag een dood exemplaar, naar het leek een bergeend. De stichting meldt vandaag op Facebook dat veel zieke en dode vogels aangetroffen worden langs de noordelijke Westerscheldekust.

- ADVERTENTIE -