Solozeiler in problemen op Westerschelde nabij Dishoek

Het zeiljacht afgemeerd aan de Poseidonstijger in Vlissingen. Foto: © KNRM Breskens
- Advertentie -

DISHOEK – Vannacht heeft de KNRM hulp verleent aan een solozeiler die in de problemen was geraakt. Na het zeiljacht op sleep te hebben genomen kon deze veilig worden afgemeerd in Vlissingen.

Midden in de nacht, om 01.59 uur, is de vrijwillige bemanning van reddingboot Zeemanshoop uit Breskens opgepiept na een melding van het Kustwachtcentrum. Een solozeiler die onderweg was van Stockholm naar Breskens voer nabij Dishoek en kampte met voortstuwingsproblemen. Vanwege de hoge golven en harde wind was de schipper van het jacht in paniek.

- Advertentie -

Nadat reddingboot Zeemanshoop snel ter plaatse was, werden twee bemanningsleden overgezet op het zeiljacht om een stevige sleepverbinding aan te leggen. Een flinke uitdaging, gezien de hoge golven van 1,5 meter en windkracht 7. Het zeiljacht werd hierdoor snel richting het strand gedreven, maar vlak voordat het jacht dreigt te stranden kon ze weggesleept worden door de reddingboot.

Het zeiljacht werd veilig afgemeerd aan de Poseidonstijger in de Buitenhaven van Vlissingen. Eenmaal veilig afgemeerd kan de solozeiler opgelucht adem halen. Binnenkort zal hij zijn reis richting Engeland vervolgen.

- Advertentie -
Vorig artikelMan op heterdaad aangehouden op gestolen fiets
Volgend artikelBestuurder rijdt tegen politiebureau en veroorzaakt schade
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.