Jongen (16) aangehouden na mishandeling 62-jarige Vlissinger

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

Maandagmiddag omstreeks 13.30 uur, werd een 62-jarige man uit Middelburg mishandeld door twee jongens. Dit gebeurde op de kruising Baskensburgplein met de Adriaen van Ostadelaan in Vlissingen. De politie hield een verdachte aan, naar de tweede wordt nog gezocht. Getuigen van het ongeval worden verzocht zich te melden. Ook de tweede verdachte wordt verzocht zich op het bureau te melden.

Het slachtoffer deed aangifte. De man liep veel pijn op als gevolg van de mishandeling en mogelijk raakte hij zelfs even buiten bewustzijn. Hij verklaarde dat hij op zijn scooter over het fietspad reed en dat er, ter hoogte van de Adriaen van Ostadelaan, twee jongens wilden oversteken. Het slachtoffer remde af om een aanrijding te voorkomen. De twee jongens trokken de man, na het maken van een opmerking, vervolgens van zijn scooter en sloegen en schopten hem. Hierna verdwenen de twee in de omgeving. Na de mishandeling belde het slachtoffer zelf de politie. Een getuige zag wat er was gebeurd en ondersteunde de mishandelde man tot de politie en ambulance er waren. Ambulancemedewerkers onderzochten de man ter plaatse. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

- Advertentie -

Kennelijk was één van de belagers, een 16-jarige jongen uit Vlissingen, zijn telefoon verloren tijdens de mishandeling. Die kwam hij weer ophalen. Op dat moment waren er net agenten ter plaatse, dus zij konden de jongen meteen aanhouden. Hij is overgebracht naar een politiecel en heeft daar een verklaring afgelegd. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld en kreeg een dagvaarding mee. Hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

Naar de tweede verdachte is de politie nog op zoek. Het zou het beste zijn als hij zichzelf zou komen melden op het politiebureau. Maar in de tussentijd zijn rechercheurs natuurlijk bezig om achter zijn gegevens te komen. De politie is daarom op zoek naar getuigen die iets hebben gezien.

- Advertentie -
Vorig artikelBestuurder scootmobiel gewond na aanrijding op Badhuisstraat
Volgend artikelScooterrijder gewond na botsing met bestelauto in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.