Walcherse gemeenten gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem

© Foto: Meld Misdaad Anoniem (archief)
- Advertentie -

Gemeente Vlissingen, gemeente Veere en gemeente Middelburg gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De burgemeesters van de drie gemeenten en het meldpunt tekenen daarvoor op 13 april een samenwerkingsovereenkomst.

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit. Bij M. wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, overvallen, mishandeling, wapen- of mensenhandel, corruptie en brandstichting. Maar ook met informatie over fraude en onverklaarbaar vermogen kunnen inwoners bij M. terecht.

- Advertentie -

De samenwerking met M. vergroot de informatiepositie van de gemeenten en versterkt hiermee de integrale aanpak van criminaliteit: “Het is belangrijk dat we criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeenten niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. De samenwerking met Meld Misdaad Anoniem past binnen de regierol die we als gemeente hebben in de aanpak van ondermijning”, aldus de burgemeesters van de drie gemeenten.

M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw raakt lichtgewond na val met fiets
Volgend artikelMaaltijdbezorger botst tegen auto op Paul Krugerstraat
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.