Verdachte situatie haven Vlissingen leidt tot cocaïne vangst

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

In de haven van Vlissingen is vanmiddag een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. Een verdachte situatie leidde uiteindelijk naar een container waarin de cocaïne was verstopt.

Een surveillance eenheid van de Douane merkte vannacht rond half 4 in de Europaweg Noord een verdachte situatie op. Terwijl de bestuurder van een voertuig werd gecontroleerd, maakte de bijrijder zich snel uit de voeten. In het voertuig werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. De surveillance eenheid riep assistentie op en samen met eenheden van de Koninklijke Marechaussee en de politie werd een zoekslag gemaakt. Niet veel later werd de bijrijder aangetroffen. De mannen van 26 en 36 jaar oud werden allebei aangehouden. De mannen hebben geen vaste woon of verblijfplaats in Nederland. De 36-jarige man bleek ook nog een gevangenisstraf van ruim 200 dagen open te hebben staan.

- Advertentie -

De Douane en de politie stelden samen een nader onderzoek in. Hieruit bleek al snel dat de mannen vermoedelijk van plan waren om cocaïne uit te halen. Op een haventerrein aan de Finlandweg werd zondagmiddag de container aangetroffen waarop de mannen het vermoedelijk hadden gemunt. In de container bleken tientallen kilo’s cocaïne te zijn verstopt. Het Team Bijzondere Bijstand van de Douane doet verder onderzoek aan de verdovende middelen. De mannen zitten vast en worden door de politie verhoord.

- Advertentie -
Vorig artikelMotoragenten leiden tientallen auto’s naar Stadhuisplein voor controle
Volgend artikelVlissingse burgemeester sluit drugspand Bossenburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.