Motoragenten leiden tientallen auto’s naar Stadhuisplein voor controle

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

De politie en de Belastingdienst hebben dinsdagavond een groot aantal personenwagens en hun bestuurders gecontroleerd op het Stadhuisplein. Motorrijders, ook van de marechaussee, pikten de voertuigen in het verkeer op. Ze gaven het teken “Politie, volgen” en reden naar het stadhuis.

Naast politie, gemeentes, marechaussee en Belastingdienst namen ook handhavers en medewerkers van de sociale recherche deel aan de actie. Eerder vandaag hadden ze een soortgelijke controle gehouden bij Vrouwenpolder. Daarbij zouden drie auto’s in beslag genomen zijn. Rond 18.00 uur streek het gezelschap neer in het Stadscafé (in het Vlissingse stadhuis) en korte tijd later werd het plein ervoor, langs de Badhuisstraat, ingericht als ‘fuik’.

- Advertentie -

Op verschillende plaatsen in en rond de gemeente, ondermeer bij de Sloeweg/Koudekerkseweg, scande de Belastingdienst kentekens. Motoragenten reden achter de gescande wagens aan wanneer daar aanleiding toe bestond. Opvallend veel bestuurders met een buitenlands kenteken waren de klos. Ook zij werden op het Stadhuisplein nauwkeurig geverifieerd.

Een chauffeur die met ronkende uitlaat langs de controle scheurde, over de Paul Krugerstraat in de richting van de Scheldestraat, kreeg meteen een motor achter zich aan.

Voor zover te zien was, verliep de actie zonder incidenten. De resultaten worden naar verwachting morgen bekendgemaakt.

- Advertentie -
Vorig artikelFietster lichtgewond door botsing met personenauto in Vlissingen
Volgend artikelVerdachte situatie haven Vlissingen leidt tot cocaïne vangst
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).