49 kilo coke aangetroffen bij arrestatie van uithalers

© Foto: Douane Nederland
- Advertentie -

Naar aanleiding van de arrestatie van vier uithalers vannacht in het havengebied van Vlissingen-Oost heeft de douane een partij van in totaal 99 kilo cocaïne aangetroffen. Het Openbaar Ministerie maakte dat zojuist bekend.

Vanmiddag meldde de politie in een persbericht dat vannacht op een haventerrein aan de Denemarkenweg in Ritthem vier uithalers zijn aangehouden. Eén van de verdachten, een 42-jarige man uit Krimpen aan den IJssel, bleek ernstig gewond te zijn. Hij is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De andere uithalers zijn twee 22-jarigen uit Den Haag en een 25-jarige zonder vaste woon- of verblijfplaats.

- Advertentie -

Het OM laat vanavond weten dat de mannen in totaal 49 kilo cocaïne bij zich droegen toen ze werden aangehouden. Nog eens 50 kilo werd later in een container aangetroffen. In totaal werd er dus 99 kilo cocaïne ontdekt. De vondst heeft volgens het Openbaar Ministerie een totale straatwaarde van zo’n 625 duizend euro. De drugs zijn inmiddels door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane vernietigd. De Zeehavenpolitie doet verder onderzoek naar de zaak.

Zie ook:
Vier uithalers aangehouden in havengebied, één zwaargewonde (08-11-2023)

- Advertentie -
Vorig artikelVier uithalers aangehouden in havengebied, één zwaargewonde
Volgend artikelBrandweer blust brandende lichtmast bij sportvelden
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.