Grootste partij cocaïne van dit jaar onderschept in haven Vlissingen

© Foto: Douane Nederland
- Advertentie -

De Douane heeft dinsdagavond laat een omvangrijke partij cocaïne onderschept in de haven van Vlissingen. Het gaat om 3279 pakketten met een straatwaarde van circa 246 miljoen euro.

De pakketten zijn gevonden tussen een lading bananen afkomstig uit Ecuador. Deze waren bestemd voor een bedrijf in Nederland dat er vermoedelijk niets mee te maken heeft. Het is de grootste partij cocaïne die tot dusver gevonden is dit jaar in Zeeland.

- Advertentie -

Vanwege de vondst was er vannacht gedurende de operatie verscherpt toezicht in het havengebied van de Douane, de Zeehavenpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Zij hebben een ondersteunende rol gespeeld in het bewaken en beveiligen en zullen ook deze ochtend, tijdens de afronding van het onderzoek, nog extra toezicht houden.

De verdovende middelen zijn dezelfde avond nog opgehaald en vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane. De Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak verder in onderzoek.

- Advertentie -
Vorig artikelGaslek in Papegaaienburg: omwonenden tijdelijk uit huis
Volgend artikelPolitie pakt auto af van hardleerse bestuurder in Vlissingen
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.