Gaslek in Papegaaienburg: omwonenden tijdelijk uit huis

© Foto: Jesse Hartman / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Door een gaslek hebben sommige inwoners van de Vlissingse wijk Papegaaienburg in Vlissingen vanavond hun woning tijdelijk moeten verlaten. Na een uur was de situatie onder controle.

Om iets over 17.00 uur vanmiddag werd vanaf de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen een sterke gaslucht geroken. De vrijwillige brandweer uit Koudekerke werd opgeroepen om ter plekke metingen te verrichten. Uiteindelijk werd er een gaslek ontdekt dat zich op het terrein van de voormalige Franciscusschool nabij de Flamingoweg bevond. Het lek is door graafwerkzaamheden op dit terrein ontstaan.

- Advertentie -

Na de vondst van het lek werd de omgeving afgezet. Verschillende politie-agenten gingen langs de deuren bij omwonenden van de Kalkoensprenk om hen te waarschuwen. Er was geen direct ontploffingsgevaar, toch werd men uit voorzorg aangeraden naar buiten te gaan. Brandweerlieden hebben het lek vrij snel provisorisch kunnen dichten.

DNWG is ter plekke gekomen en heeft het lek definitief gedicht. Na een klein uurtje kon de omgeving weer worden vrijgegeven en kregen omwonenden de mededeling dat de situatie weer veilig was.

- Advertentie -
Vorig artikelVerbrande stekkerkop zorgt voor brandweer inzet in Koudekerke
Volgend artikelGrootste partij cocaïne van dit jaar onderschept in haven Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.