Wilde politieachtervolging met snelheden van 130 km/u eindigt in Vlissingen

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112Vlissingen-Souburg.nl
- Advertentie -

Vanavond kreeg de politie een melding vanuit het ANPR-systeem van een verdacht voertuig. De bestuurder vluchtte, een gevaarlijke achtervolging door Vlissingen volgde.

Om iets over 19.00 uur vanavond kreeg de politie een melding van een ANPR-camera (Automatic Number Plate Recognition) op de N57 ter hoogte industrieterrein Arnestein in Middelburg. Volgens een politiewoordvoerder stond het voertuig als verdacht gemarkeerd en zou de auto op naam staan van een katvanger. Agenten hadden het voertuig al snel in het vizier en wilde deze dan ook onderwerpen aan een controle. Hier had de bestuurder echter geen zin in en ging er vandoor.

- Advertentie -

Tijdens de achtervolging werden volgens de politiewoordvoerder snelheden van maar liefst 130 kilometer per uur gehaald. De verdachte koos er tijdens de achtervolging voor om de rotonde op de Sloeweg in Vlissingen in tegengestelde richting te nemen en reed via de Hercules Segherslaan, de Bloemenlaan op. Dit bleek echter een verkeerde keus want de Bloemenlaan nabij de Hogeweg is de weg afgesloten vanwege werkzaamheden. De auto kwam tegen een afzethek tot stilstand. Getuigen zouden mogelijk twee inzittenden hebben zien vluchten.

In de omgeving is direct gezocht maar vooralsnog zonder resultaat. Omstreeks 20.15 uur zette de politie nog wel een speurhond in. Of dit iets opgeleverd heeft, is niet bekend. Het voertuig is door een berger meegenomen. Tegen 21.00 uur was de situatie weer normaal.

- Advertentie -
Vorig artikelMeerdere ongevallen binnen 24 uur in Vlissingen
Volgend artikelKleine brand in het Vlissingse Bonenburg snel geblust
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.