Bewoner na uren zelfstandig van dak AZC geklommen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

Woensdagmiddag zijn de hulpdiensten enige tijd bezig geweest met een bewoner die op het dak van het AZC in Vlissingen was geklommen. Volgens de politie is de man na enkele uren zelfstandig weer van het dak afgeklommen.

In de loop van de middag kwam er bij de politie een melding binnen dat er een man op het dak van het asielzoekerscentrum aan de Oosterhavenweg in Vlissingen stond. Ter plaatse bleek dat de man op de rand van het dak liep. Een ladderwagen van de brandweer werd omstreeks 15.15 uur met spoed opgeroepen om assistentie te kunnen verlenen.

- Advertentie -

Op een gegeven moment kwamen er onderhandelaars van de politie ter plaatse. Zij hebben daadwerkelijk met de man gesproken. Met succes wat omstreeks 17.00 uur klom de man zelfstandig weer van het dak. Volgens een politiewoordvoerder is de man niet aangehouden maar over gedragen aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Volgens de politie ontstond er gisteren ook al onrust in het AZC. Eén van de bewoners klom toen in een mast. Ook hierbij is de politie ingezet. Of deze persoon wel is aangehouden, is niet bekend.

- Advertentie -
Vorig artikelVerdachte opgepakt voor bankhelpdeskfraude
Volgend artikelAgenten gewond bij geweldsincidenten in Vlissingen en Middelburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.