Politie lost waarschuwingsschoten, Poolse man aangehouden

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

Vanmorgen heeft de politie in Oost-Souburg waarschuwingsschoten gelost nadat er een melding was binnengekomen over een man met een vuurwapen. Na onderzoek bleek het echter niet om een vuurwapen te gaan.

Agenten kregen vanmorgen een melding over een man met een mondkapje die bij de Aldi in Oost-Souburg rond zou lopen met een vuurwapen. Volgens een politiewoordvoerder keek de man ook bij woningen naar binnen. Na bij de Aldi iets te hebben afgerekend, liep de man richting de Jumbo aan het Oranjeplein. Inmiddels waren meerdere politie-eenheden ter plaatse die contact probeerden te maken met de man. Hij reageerde nergens op en greep naar zijn zakken. Hierdoor zag de politie zich genoodzaakt om twee waarschuwingsschoten te lossen.

- Advertentie -

Omstreeks 09.15 uur kon de man ter hoogte van de Karolingenbaan worden ingerekend. Na onderzoek bleek het voorwerp geen vuurwapen te zijn, maar een attribuut voor fitnessactiviteiten. Volgens de politiewoordvoerder is de man, afkomstig uit Polen, wel aangehouden en zal op het bureau de zaak worden afgehandeld.

- Advertentie -
Vorig artikelVoertuig afgesleept na vreemde crash bij sporthal Baskensburg
Volgend artikelEenzijdig ongeval Sloeweg Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.