Motorrijder (33) aangehouden na wilde achtervolging door Vlissingen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

Een 33-jarige man uit Vlissingen is aangehouden omdat hij levensgevaarlijke capriolen uithaalde op zijn motor. Dat gebeurde gisteravond rond 22.00 uur. Hij ging er vandoor toen een agent hem wilde controleren.

Een motoragent zag de motormuis rijden op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Omdat de motor geen licht had, wilde de agent hem controleren maar de motorrijder ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging door Middelburg, Koudekerke, Dishoek en weer terug naar Vlissingen.

- Advertentie -

Tijdens die achtervolging haalde de motorrijder levensgevaarlijke capriolen uit. Zo reed hij rond de 160 km per uur waar de maximaal toegestane snelheid 50 km per uur was. Ook reed hij over een fietspad, slingerde over een rotonde en reed hij door rood.  

Uiteindelijk kon de man gestopt worden op de Badhuisstraat in Vlissingen. Hij weigerde van zijn motor af te stappen toen agenten hem dat vroegen en werkte niet mee. Agenten moesten de man met kracht en behulp van de wapenstok aanhouden omdat hij zich verzette. De motorrijder bleek geen rijbewijs te hebben en wilde niet meewerken aan een blaastest. Ook had het rijwiel een vals kenteken. Volgens de politie zit de 33-jarige wegpiraat nog vast.

- Advertentie -
Vorig artikelBanden van auto lek gestoken, politie zoekt getuigen
Volgend artikelMeerdere overtredingen waargenomen bij integrale verkeerscontrole
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!