Meerdere overtredingen waargenomen bij integrale verkeerscontrole

© Foto: Michel Curi (archief)
- Advertentie -

Gisteren vond er een integrale verkeerscontrole op Walcheren plaats. Er is een flink aantal overtredingen en misstanden geconstateerd. Het was een controle van politie, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Nederlandse Arbeidsinspectie, RDW, Orionis Walcheren, Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland en de Walcherse gemeenten.

Op verschillende locaties op Walcheren werden voertuigen gescand met ANPR camera’s (Automatic NumberPlate Recognition) en reden motoren van politie en Koninklijke Marechaussee rond. Als er aanleiding toe was, namen deze motorrijders de voertuigen mee naar een parkeerterrein langs de N57 ter hoogte van de Veerse Gatdam (tussen 14.00 uur en 17.30 uur) en het Stadhuisplein in Vlissingen (tussen 18.30 en 21.30 uur), waar ze uitgebreid werden gecontroleerd. Bij ruim zeventig voertuigen of personen was iets justitieel, strafrechtelijk en/of fiscaal niet in orde of wordt nader onderzoek gedaan.

- Advertentie -

Zes eigenaren van een voertuig ontvangen een naheffing van € 1.500 vanwege het oneigenlijk gebruik van een buitenlands kenteken. In totaal betrof dit dus € 9.000. Ook was er in één geval sprake van misbruik van de regeling voor rolstoelbussen. De Nederlandse Arbeidsinspectie gaat naar aanleiding van de controle in drie gevallen nader onderzoek doen naar mogelijke overtredingen van de Wet arbeid vreemdelingen. De medewerkers van de sociale recherche van Orionis Walcheren gaan bij twaalf personen nader onderzoek doen naar de rechtmatigheid van de uitkering.

Door de politie werden rond de veertig bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het niet tonen van een rijbewijs of identiteitsbewijs, het rijden zonder gordel, het rijden met te gladde banden, het rijden op een elektrische step, het rijden met verlopen APK en bellen tijdens het rijden. In één geval is er een aanmelding bij het CBR gedaan voor onderzoek naar de rijvaardigheid van een bestuurder. Daarnaast reden acht bestuurders onder invloed van alcohol en/of drugs waarvoor ze een rijverbod kregen. De politie nam verder een geringe hoeveelheid hennep, flakka en twee lachgascilinders in beslag.

Tot slot leverde de controle informatie op die door de deelnemende partijen kan worden gebruikt in lopende en eventuele nieuwe onderzoeken.

- Advertentie -
Vorig artikelMotorrijder (33) aangehouden na wilde achtervolging door Vlissingen
Volgend artikelPersoon aangehouden voor brandstichting in woning Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.