KNRM assisteert zeiljacht met motorpech

© Foto: KNRM Breskens
- Advertentie -

De bemanning van de KNRM-reddingboot uit Breskens is zondagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen. Dit gebeurde op de Westerschelde bij Ritthem.

Het zeiljacht was vanuit Vlissingen vertrokken, maar kreeg rond 14.00 uur ter hoogte van Ritthem motorpech. Hierop werd door de zeiler hulp ingeroepen via de KNRM Helpt-app. Het KNRM Assistentie Centrum (KAC) zorgde ervoor dat de bemanning van de reddingboot werd gealarmeerd en vervolgens kon uitvaren.

- Advertentie -

Ter plekke werd een opstapper van de reddingboot overgezet op het zeiljacht zodat er een sleepverbinding gemaakt kon worden. Het jacht werd vervolgens naar de Buitenhaven in Vlissingen gesleept waar het veilig kon worden afgemeerd.

- Advertentie -
Vorig artikelVrachtschip vastgelopen op Westerschelde bij Ritthem
Volgend artikelVerscherpt toezicht in haven na vondst cocaïne
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.