Vrachtschip vastgelopen op Westerschelde bij Ritthem

© Foto: Jasper Mors
- Advertentie -

Zaterdag aan het begin van de middag is een zogeheten roll on/roll off-vrachtschip vastgelopen op de Westerschelde bij Ritthem. Het vrachtschip vaart onder Maltezer vlag.

Het schip, de Grande Atlantico, was vanmorgen vanuit de haven van Antwerpen onderweg naar Hamburg toen het rond 12.30 uur misging ter hoogte van het strand bij Ritthem. Het 214 meter lange schip kreeg mogelijk motorproblemen en raakte onbestuurbaar. De kapitein kon niet voorkomen dat het schip vastliep.

- Advertentie -

Meerdere sleepboten kwamen ter plaatse bij het schip. Er werd echter nog geen sleepverbinding vastgemaakt omdat gewacht werd op hoogwater. Dat zou rond 15.00 uur zijn maar omstreeks 14.15 uur lukte het, al dan niet met hulp van sleepvaartuigen, om los te komen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat waren er geen gevolgen voor de scheepvaart maar moesten andere schepen wel ‘oplettend passeren’. Het voorval trok veel nieuwsgierige toeschouwers op de dijk.

- Advertentie -
Vorig artikelTraumahelikopter ingezet voor reanimatie van kind in Vlissingen
Volgend artikelKNRM assisteert zeiljacht met motorpech
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.