Politie lost schoten in Souburg

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Agenten hebben na een korte achtervolging drie mannen aangehouden. Ze zouden kort daarvoor een woning in de Middelburgsestraat zijn binnengedrongen.

Wat zich exact in de woning heeft afgespeeld is nog onduidelijk. De politie kreeg op zaterdag 23 augustus 2014 rond 2.20 uur een melding dat vijf, mogelijk gewapende, mannen een woning zouden zijn binnengedrongen aan de Middelburgsestraat.Toen agenten de straat in kwamen rijden kwam er een auto tegemoet met daarin vermoedelijk het vijftal. Daarop ontstond een korte achtervolging die in de Ritthemsestraat te voet werd voorgezet. Een 22-jarige en 24-jarige Vlissinger en een 21-jarige Oost-Souburger konden daar worden aangehouden.

- Advertentie -

De twee andere verdachten wisten te ontkomen. Op de Regentessestraat zijn door de politie twee waarschuwingsschoten gelost. Ook is er tenminste één keer gericht geschoten. Het is nog onduidelijk waarom er geschoten is.

Het incident houdt mogelijk verband met een eerdere melding over een ruzie op straat tijdens een feestje. Daarbij zouden zo’n 20 personen betrokken zijn. Rond 1.00 uur arresteerden agenten op de Middelburgsestraat een 20-jarige Middelburger die in het bezit was van een stroomstootwapen en daarmee een van de andere feestgangers bedreigd zou hebben. Rond 1.30 uur werd op dezelfde straat nog een andere 20-jarige Middelburger opgepakt. De man voldeed niet aan vorderingen van agenten. Hij is vroeg op de ochtend naar huis gestuurd met een proces-verbaal op zak. Mogelijk kwamen de mannen die de woning binnendrongen verhaal halen.

De recherche onderzoekt de zaak. De vier verdachten zitten vast. Twee verdachten zijn nog voortvluchtig. De politie vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

- Advertentie -
Volgend artikelGetuigen gezocht van ernstig geweldsmisdrijf
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.