Politie pakt amokmaker op in Oost-Souburg

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Zaterdagavond heeft de politie een 34-jarige Vlissinger aangehouden voor agressief rijgedrag en belediging van agenten. De Vlissinger is door de politie in verzekering gesteld.

De man gedraagt zich zonder enige aanleiding op de Hoge Geere in Middelburg zeer agressief tegen een surveillerende politiebiker. Als de agent de 34-jarige Vlissinger wil aanspreken op zijn gedrag verdwijnt deze met een vriend in een nabij gelegen parkeergarage, even later scheurt de man met hoge snelheid uit het gebouw. Vervolgens ziet de agent die auto in de Koestraat door rood licht rijden richting de Poelendaelesingel in Middelburg.

- Advertentie -

Het voertuig wordt door extra troepen van de politie opgespoord in de Zeewijksingel in Oost-Souburg. De 34-jarige Vlissinger negeert vervolgens een stopteken en rijd verder, even verderop stopt hij. De man heeft echter geen zin om mee te werken aan de controle van de agenten. Omdat de man zich bij zijn aanhouding wil onttrekken ontstaat er een worsteling. De man die eerder in Middelburg samen met de Vlissinger het hazenpad koos gedraagt zich eveneens agressief, de politie weet hem met pepperspray op afstand te houden. Uiteinderijk weet de politie met extra mankracht de verdachte aan te houden. Gedurende de rit naar het bureau worden de agenten getrakteerd op allerhande verwensingen. De man is ingesloten in het politiecellencomplex van gevangenis Torentijd in Middelburg. Vermoedelijk was hij onder invloed van alcohol of drugs.

- Advertentie -
Vorig artikelPalet in brand aan Langeleenweg Vlissingen
Volgend artikelVuurwapen blijkt balletjespistool
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.