Verwarde man blijkt geen explosieven bij zich te dragen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Even na half zes vanavond werd er groot alarm geslagen omdat langs de Koudekerkseweg in Vlissingen een 23-jarige man liep die mogelijk explosieven bij zich zou dragen.

Agenten kregen om 17.16 uur de eerste melding van een verwarde en agressieve man die tegen voordeuren zou schoppen. Toen de agenten ter plaatse kwamen en de man wilde aanhouden riep hij dat hij explosieven bij zich had, hij lied een vest met draadjes zien.

- Advertentie -

Het bleef vrij wel lastig om met de man in contact te komen daarom loste de politie waarschuwingsschoten. Toen de man ook daar geen gehoor aan gaf werd hij één keer in zijn been geschoten. De man werd geraakt en raakte gewond aan zijn been. Omdat nog niet zeker was of de man daadwerkelijk explosieven bij zich had kon hij niet worden aangehouden en verzorgd.

Toen om 21.30 uur de explosieven opruimingsdienst (EOD) arriveerde werden er twee controles uitgevoerd, een controle met een robot en een fysieke controle. Bij de fysieke controle gingen medewerkers van de EOD in een gewapend explosiewerend bompak naar de man toen en keken zijn kleren na. Ondanks de inzet van de getrainde politie-onderhandelaars hield de 23-jarige man zijn kaken stijf op elkaar. Na onderzoek door de EOD wees uit dat de 23-jarige man geen explosieven bij zich droeg.

Volgens de politie staken uit het vest wat de man droeg draadjes van een mp3-speler. Nadat dit bekend was kon de man worden aangehouden en met spoed per ambulance worden afgevoerd naar een ziekenhuis. Dit gebeurde onder politiebegeleiding.

Foto’s

- Advertentie -
Vorig artikelFikse brand verwoest schuur in Vlissingen
Volgend artikel60-jarige Vlissinger aangehouden voor diefstal
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.