Twee Duitsers verdacht van zakkenrollerij

VLISSINGEN – De politie heeft vrijdagmiddag twee vrouwen afkomstig uit Duitsland aangehouden, zij worden verdacht van zakkenrollerij. De twee stonden internationaal gesignaleerd.

Rond 15.30 uur die vrijdagmiddag zag een winkelier een verdachte situatie aan de Lange Zelke in Vlissingen. Een groepje vrouwen zou zich schuldig maken aan diefstal. Daarbij werd gebruikgemaakt van een speciaal geprepareerde sjaal waar zij hun gestolen waar in konden bewaren. Agenten troffen korte tijd later vier vrouwen aan die aan het signalement voldeden dat de winkelier de politie gaf.

Bij een controle van hun identiteit bleek dat twee van de vier vrouwen als internationaal gesignaleerd stonden. Een van hen, een 25-jarige vrouw moest nog 42 dagen hechtenis uitzitten. De andere vrouw bleek nog DNA te moeten afstaan. Bij insluiting in een politiecel bleek de vrouw een sjaal om haar middel te hebben. Uit een onderzoek bij winkeliers in de binnenstad bleek dat de vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan zakkenrollerij. Eerder op die vrijdag had een 81-jarige vrouw uit Vlissingen al bij de politie gemeld dat haar portemonnee gerold was. De portemonnee van de 81-jarige Vlissingse werd in een winkel teruggevonden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier