Zet je scooter goed vast, hij is zo weg!

- Advertentie -

WALCHEREN – De politie laat weten dat er nog steeds veel scooters worden gestolen op Walcheren. De politie schenkt daarom samen met de Walcherse gemeenten extra aandacht hieraan.

In de periode van december 2014 tot januari 2015 zijn er op Walcheren ongeveer zo’n 39 scooters gestolen, dit gebeurde voornamelijk in Vlissingen en Middelburg. Volgens de politie worden veel scooters gestolen door alleen het achterwiel op te tillen en vervolgens met het rijtuig weg te lopen. Een slot om het achterwiel is daarom alleen niet voldoende. De politie adviseert scooterrijders hun scooter vast te zetten aan speciale (brom)fietsbeugels. Is deze niet in de buurt, kies dan voor een lantaarnpaal, boom of een ander stevig en groot object. Een stuurslot alleen is zeker niet voldoende, dat demonstreert de politie in een speciale video.

- Advertentie -

De politie wil graag meer informatie ontvangen over locaties waar aan scooters en bromfietsen wordt gesleuteld. Ook willen zij graag weten waar veel scooterrijders en bromfietsrijders bij elkaar komen. Heeft u hierover meer informatie? Neem dan contact op met de politie, bel naar: 0900-8844. Liever anoniem uw verhaal doen? bel dan naar: 0800-7000. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct 112!

De aanpak van scooter en bromfietsdiefstallen is een gezamenlijk initiatief van de politie en de Walcherse gemeenten. Deze partijen zetten zich samen in om het stelen van deze voertuigen tegen te gaan en de pak kans van de daders te vergroten.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer rukt 662 keer uit voor automatische meldingen
Volgend artikelBrandweer blust brand in schoorsteen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

2 REACTIES

  1. lekker handig he zo`n filmpje…laten we eens voor doen hoe je een scooter steelt..heel slim politie,is bij nagedacht zeker…dit is hetzelfde als dat je op de social media zet wanneer je op vakantie gaat of van huis weg ben…leuk hoor die technologie maar niet altijd verstandig

Reacties zijn gesloten.