Brandweer rukt 662 keer uit voor automatische meldingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Bij de meldkamer in Middelburg kwamen in 2013 ongeveer 1008 automatische brandalarm meldingen binnen. Dit is in 2014 flink gedaald.

In het jaar 2014 zijn de meldingen maar liefst gedaald tot 690. Hiervan was 28 keer daadwerkelijk iets aan de hand. In 2013 was 95 procent van de meldingen loos.

- Advertentie -

Als een brandweerwagen uitrukt kost dat ongeveer 550 euro aan mensen en materiaal. Het betekent dus dat vorig jaar een onnodige kostenpost van ongeveer 361.100 euro is gemaakt. Het belangrijkste is dat als de brandweer onderweg is naar een situatie waar niets aan de hand is, de desbetreffende eenheid niet inzetbaar is als er wel iets aan de hand is.

In totaal zijn in Zeeland ruim 700 brandmeldinstallaties direct aangesloten op de centrale meldkamer. Deze brandmeldinstallaties zijn voornamelijk te vinden in woon-zorgcomplexen en bij bedrijven. De Veiligheidsregio Zeeland stuurt binnenkort een brief en folder naar alle bedrijven en complexen die zo’n installatie in gebruik hebben. In deze brief wordt de verantwoordelijkheid van deze bedrijven benadrukt en de mogelijkheden om een vals alarm zoveel mogelijk te voorkomen besproken.

- Advertentie -
Vorig artikelMannen aangehouden met inbrekerswerktuig
Volgend artikelZet je scooter goed vast, hij is zo weg!
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.